Min favoritbok!

godnatt mr tom

Godnatt Mr. Tom – Michelle Magorian

Det här är nog min absoluta favoritbok och jag har ingen aning om hur många gånger jag har läst om den. Jag lånade den första gången på mitt skolbibliotek när jag var barn så ni förstår att den har några år på nacken, men den är fortfarande jättebra!

Den handlar om Willie som är nio år och blir evakuerad från London till en liten by på den engelska landsbygden under andra världskriget.

Att någon blir evakuerad betyder att personen blir flyttad bort från ett farligt ställe. Tyskarna bombade London väldigt mycket under andra världskriget och det var farligt att bo där, därför skickade många föräldrar sina barn till familjer som bodde på landet. Ofta fick barnen bo hos människor de aldrig hade träffat förut.

Det är det som händer Willie i den här boken, i början är han rädd för allting på landet och tycker att Tom som han ska bo hos verkar mycket sträng men det visar sig snart att han har haft väldigt tur som hamnat hos just honom.

Willie får vara med om många glada men också väldigt sorgliga och hemska händelser. En av sakerna jag tycker allra mest om i den här boken är att man får se hur mycket Willie förändras av att umgås med människor som tycker om honom.

Boken passar bra att läsa själv för dig som kommit igång ordentligt med läsningen och kan läsa t.ex. Harry Potter och Narnia-böckerna men den är också en utmärkt högläsningsbok (från klass 3 ungefär).

Stjärnor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s